O atracţie turistică la fel de extraordinară ca şi celelalte este staţiunea balneoclimaterică Bálványos, care este situată pe versantul sudic al Munţilor Bodoc, în curbura Carpaţilor, la o altitudine de 840 m-950 m, la 67 km nord-est faţă de Sfântu Gheorghe. Datorită calităţilor terapeutice ale numeroaselor izvoare minerale şi emanaţiilor post-vulcanice (mofete), staţiunea oferă oaspeţilor condiţii ideale de odihnă şi tratament. Datorită rocilor vulcanice şi sedimentare din sol, emanaţiile de bioxid de carbon şi de hidrogen sulfurat au favorizat apariţia mai multor izvoare de apă minerală, folosite în tratarea afecţiunilor stomacale şi intestinale, a afecţiunilor de cord şi ale sistemului vascular. Aici, atât apa, cat şi gazul, au radioactivitate naturală relativ mare. Băile Bálványos de azi s-au format din contopirea a trei colonii de băi care au funcţionat odinioară. Cea mai veche este cea care se situează în pasul Bálványos: Pucioasa din Turia (cuvântul „pucios” se referă la mirosul urât al hidrogenuluisulfurat). Proprietăţile curative ale apelor minerale de la Bálványos sunt recunoscute de timp îndelungat, localnicii utilizându-le la tratarea numeroaselor afecţiuni. Exploatarea lor din punct de vedere balneologic a început în anul 1938. Factorii naturali de cură sunt: apa minerală: feruginoasă, bicarbonată, clorurată, calcică, sodică, carbogazoasă, hipoton; mofetă cu emanaţie de dioxid de carbon post activitate vulcanică cu amenajare specială în interiorul hotelului; bioclimat sedativ de cruţare, tonic.
Obiective turistice din staţiune:
- ruinele Cetăţii Bálványos (sec XIII);
- Cimitirul Păsărilor (prăpastie cu emanaţie de hidrogen sulfurat);
- Lacul Sfânta Ana (950 m), situat la 10 km de staţiune, lac de origine vulcanică, unicat în Europa Centrala şi Europa de Est (aparţine de judeţul Harghita);
- Tinovul Mohos (1056 m), situat lângă Lacul Sfânta Ana, declarat rezervaţie naturală, adăposteşte specii rare de plante (planta insectivoră „Roua Cerului”).
- Peştera Puturosu